Hier klikt u naar de site waar de gegevens over de FYF Inventarisatie project worden verzameld. Hier kunt u ook een groot aantal vruchtenrassen van nabij bekijken. Er wordt natuurlijk nog steeds gewerkt aan deze siste.

http://pomolo-fr.bataviagroep.nl//home.aspx

Met de POMologische Vereniging Noord Holland heeft de FYF goede banden. Gezamenlijk vullen wij de data-base van aanwezige fruitbomen in onze twee provincies. POM NH heeft ook een interessante website.

http://www.hoogstamfruitnh.com/

Er waren van oudsher een aantal fruitteelt gebieden in Nederland waar zo'n 80 jaar geleden voornamelijk hoogstamfruibomen stonden. De Betuwe kennen we allemaal nog wel, maar ook rond Berlikum was de fruitteelt ooit aanzienlijk. Verder waren daar de IJsselstreek en Zeeland, in de buurt van Goes. Als je eens in Zeeland komt levert een bezoek aan het Fruitteelt Museum in Kapelle een mooie, interessante dag op.

http://www.fruitteeltmuseum.nl/

Als u ge´nteresseerd bent in walnoten en hazelnoten, dan is hier een site vol interessante informatie. De meesten denken: "Een walnoot is een walnoot, klaar", maar er zijn, net als bij appels en peren, veel verschillende rassen verkrijgbaar met uiteenlopende eigenschappen. Dat geldt ook voor hazelnoten. Bezoek eens een expert op dit gebied, Edward Kwanten.

http://home.kpnplanet.nl/~e.kwanten@kpnplanet.nl/

Waar het nieuws over Belgie nog wel eens het woord "verdeeldheid" bevat, is er een sterke pomologische vereniging met een keur aan activiteiten. En hoever is Belgie nu helemaal weg? Neem eens een kijkje op de site van de Nationale Bomenstichting.

http://www.boomgaardenstichting.be/

De grootste collectie fruitrassen in Europa staat waarschijnlijk wel in Brogdale, Engeland. Een begrip in de pomologische wereld.Wat nu Brogdale is, werd opgericht in 1826 door de London Horticular Society. Een hele historie dus en de moeite waard om iets over te lezen en te zien.

http://www.brogdale.org.uk/index.php

Ook Zwitserland heeft een sterke, goed georganiseerde pomologische vereniging, Fructus genaamd. Zij hebben in het verleden ook al enkele interessante boeken en CDRoms op fruitgebied uitgegeven en zijn behoorlijk actief.

http://www.fructus.ch/

Als je je aardig redt met de Franse taal, kan je eens kijken hoe men in Frankrijk met de oude rassen bezig is. De Croquers de Pommes is de overkoepelende vereniging voor een groot antal regionale clubs.

http://www.croqueurs-de-pommes.asso.fr/accueil.htm

Noord Duitsland is qua klimaat en bodemcondities goed vergelijkbaar met onze eigen provincie en Groningen. Een lokale bekendheid op het gebied van oude fruitsoorten is Eckart Brandt. Gezellige man met, heel toepasselijk, appel-wangen. Hij woont in het gebied tussen Hamburg en Cuxhaven, ook wel Das Alte Land genoemd, een soort Betuwe van Duitsland.

http://www.boomgarden.de/index.htm

Er zijn in Friesland heel wat streekprodukten die met grondstoffen afkomstig uit onze provincie vervaardigd worden. Op het moment worden er tests gedaan om lekkere dingen te maken met gebruikmaking van dat kleine gele pruimpje, de wichter. Wil jhe meer weten over de Friese streekproducten, klik dan hieronder op de link van het Streekmerk De Friese Wouden.

http://www.dewouden.nl

Een startpagina propvol met sites over fruit. Leuk om eens te grasduinen.

http://fruit.startkabel.nl

Alles over jam maken en de benodigdheden daarvoor.

http://jam.startpagina.nl/